luni, 25 octombrie 2010

Da-i volum!



Personaje: Soferul de maxi-taxi, dispecerul, pretena dispecerului.
Cadru: Scaunul soferului si bancheta din fata ale unui maxi-taxi ce se retragea catre serviceul din Campina.

Soferul: - Frate, ce mi ti l-am facut pe Georgica ala pe program, acu' 2 saptamani. Venea fraieru' in statie la peco si zicea ca-i smecher si pleaca el la 7 minute. Da' frate, nu stie, nu stie, ma, eu plecam pe program - doar ma respect, ce naiba?! - si tot ti-l faceam, prostu' daca lua 2-3 clienti.
Dispeceru': - Lasa, frate, ca aia a fost in prima zi, atunci. Dup-aia l-am bagat si pe el in sedinta si l-am invatat cum se face treaba pe program dar l-am mutat, pan' la urma, pe prost pe Pietriceaua.
S: - Sa mori tu?! (rade infundat) Pleaca fraieru' la cursa la 5:20 dimineata ?! (rade un pic mai tare) De ce, frate?!
D: - Pai ma sunau clientii frate, de-aia cu abonament, ca cica e discoteca la ala in masina. Gutza, Salam, alea... la blana...
S: - Pai da, ma, dar nu era regulamentul ala ca cica nu avem voie cu manele in masina?
D: - Frate, in regulament scrie clar: ai voie doar sa pui radio si nu jeguri de-alea pirat...
Ea sta intre ei, rade incet dar tace.
S: - Lasa, tovarase, ca le-am facut eu una unor bosorogi la Sinaia in Gara... Era un mos care ma tot batea la cap sa plecam si era si jumatate si eu, ti-am zis, merg pe program si aveam plecarea la fara un sfert. Si caut, frate, pe-acolo un CD si gasesc unul de-ala de OeMVeu', de-ala cu slagare, ma! Si bag, frate, volum - "Drumuuriiile noastre toateee... ", belea frate, n-a mai zis mosu' nimic.
D (razand smechereste): - Si nu te-ai dus, frate, sa le iei si o cafeluta ceva de la automat, sa se simta oamenii bine, ca la terasa la Orizont ?! (rade zgomotos)
Ea(pe un ton mult mai coborat decat al lor): - Ar trebui sa bag si eu la mine la firma un regulament de-asta cu muzica. Da' pe astia ar trebui sa-i pun sa asculte numai muzica de-aia religioasa, de-a lui Becali...
S: - Ce, ma, tu la ce firma zici? ... Aaaa , tu esti la aia la Pompe Funebre, acu'...


Si care-i legatura cu poza asta?!
Pai e simplu, sambata ne-am plimat putin pe Braul lui Raducu, prin Bucegi. Cand am terminat coborarea am fost intampinati de rasaritul lunii. A urmat o plimbare pana la Campina cu un maxi-taxi ce ar fi trebuit sa mearga doar pana la Sinaia

luni, 4 octombrie 2010

de-ale toamnei serbari?!

Am trecut o ora pe la asa zisele Serbari ale Toamnei din Campina. Inteleg ca ar fi fost ultima ora a astei chermeze, ma asteptam sa ma surprinda macar putin dar n-a fost cazul asta.
Am gasit un soi de petrecere pusa la cale de Horia Brenciu pe-o scena imensa, potrivita visurilor megalomane ale unor concetateni. Am inteles ca o formatie ca a lui pare decenta pentru o nunta (a existat chiar si un moment in care a aparut pe scena o mireasa furata de pe la vreo nunta din oras), incercand (si, intr-o masura, reusind) sa cante orice gen si sa se zbenguie in orice fel.



Pe mine m-au interesat mai mult spectatorii si cei mai veseli dintre ei pareau sa fie cei mici care pareau sa se distreze pe umerii parintilor



Altii, cu ceva mai multi ani pe umeri, asteptau infrigurati focul de artificii-unul dragutel si foarte scurt.



Altii, mai tinerei, luau totul ca un simplu pretext (poate ca ei, pana la urma, sunt dintre cei care s-au bucurat nitel de ce-a fost acolo)




Per total, mie mi-a parut exact acelasi lucru ca anii trecuti si surpriza, pur si simplu nu a existat. M-am intalnit chiar in acelasi loc cu portretistul pe care-l pozasem anul trecut, dl. Emanuel Mahu doar ca anul asta reflectorul pe care-l folosea noaptea a fost inlocuit de un bec ecologic si nu am gasit deloc interesant sa mai fac vreo poza. In rest, mici, colaci, beri, gratare, chinezarii, cruci fosforescente decorate cu leduri rosii si toate cele de trebuinta la orice targ...



In schimb, eu am apucat sa ma amuz putin pe tema celor 3 fotografi "pro" care stateau in fata scenei, luminata mai mult decat puternic si variat, si pozau de la punct fix, de la vreo 7-10m de marginea scenei, mirificul "show". De ce m-am amuzat? Eh, unii prefera sa nu-si miste deloc picioarele si sa incadreze numai balansad si invartind inelul de zoom al teleLeului... si, sa nu uit, flash-ul cocotat pe aparat si tolbele oversized pline de obiective si accesorii sunt obligatorii!

vineri, 1 octombrie 2010

Lista mea de bloguri