vineri, 4 martie 2016

Ploaie. Mall

E dimineata, ma lenevesc dupa ce am terminat dusul, ma imbrac repede - iau pe mine o pereche de blugi negri (da, stiu ca-i gresit sa scriu asa insa eu am crescut folosind cuvantul asta ) vechi si prea lungi pe care i-am gasit intr-un dulap la Campina ultima oara cand am trecut pe-acolo.

 E intuneric afara acum si ploua, doar ce-am coborat din metrou dupa o zi lunga la munca; mi-e pofta sa mananc un cartof copt. Au in mall. Intru, imi comand unul si-o bere. Tipa care serveste imi spune ca va fi gata in 7 minute. Ma duc la o masa si-mi deschid berea; vad la ast "impinge tava" din fata mea care are chestii "traditionale" si prea scumpe, un tip imbracat usor murdar, mult prea gros, in prea multe straturi care posrta niste pantofi negri noi-nouti dar prea mari. Incearca sa-i ceara ceva de mancare tipei de-acolo; il cunoaste; il roaga sa astepte sa termine de servit clientii si-apoi primeste si el ceva.
Ma uit cum ii pune intr-o caserola niste mamaliga... si-atat; omul isi ia si-o chifla (fireste, nu plateste nimic) si ea se uita putin urat la el.

Ma uit la ceas, trebuie sa ma duc sa-mi iau cartoful. Imi las berea pe masa, ma ridic, ma duc sa las bonul si ma uit inapoi, il vad pe om cum vrea sa se aseze la masa unde stateam eu; ma intorc, ii explic ca era ocupata, ii arat berea; ma bate un gand sa-i spun sa ramana la masa, sa-l primesc dar n-as fi putut, putea... Omul intelege, greu dar intelege. In fine, imi iau cartoful si mananc. De la masa de langa mine se ridica un grup si lasa niste sticle de suc pe jumatate pline alaturi de ceea ce le mai ramasese prin farfurii; vad un tip cu o camasa decenta dar cam murdarel si cu parul valvoi care vine repede si ia sticlele de suc. Ma uit dupa hainele groase (cand dormi afara, te distingi de restul oamenilor de pe strada, in special prin hainele potrivite unui anotimp mai rece); erau si ele, le tragea dupa el pe-un fel de sacosa de piata cu roti - una neagra ( le stii, nu ? un cadru de aluminiu, doua roti mai mari si o sacosa care ia o forma dreptunghiulara asemeni cadrului ).

Ma ridic de la masa, ma imbrac; in drum spre iesire, il vad pe omul cu sticlele de suc dupa un pilon la o masa. Le are pe toate in fata lui si soarbe incet dintr-una.

E cam frig si ploua; calc intr-o balta; calc pe blugi.


Lista mea de bloguri