luni, 4 octombrie 2010

de-ale toamnei serbari?!

Am trecut o ora pe la asa zisele Serbari ale Toamnei din Campina. Inteleg ca ar fi fost ultima ora a astei chermeze, ma asteptam sa ma surprinda macar putin dar n-a fost cazul asta.
Am gasit un soi de petrecere pusa la cale de Horia Brenciu pe-o scena imensa, potrivita visurilor megalomane ale unor concetateni. Am inteles ca o formatie ca a lui pare decenta pentru o nunta (a existat chiar si un moment in care a aparut pe scena o mireasa furata de pe la vreo nunta din oras), incercand (si, intr-o masura, reusind) sa cante orice gen si sa se zbenguie in orice fel.Pe mine m-au interesat mai mult spectatorii si cei mai veseli dintre ei pareau sa fie cei mici care pareau sa se distreze pe umerii parintilorAltii, cu ceva mai multi ani pe umeri, asteptau infrigurati focul de artificii-unul dragutel si foarte scurt.Altii, mai tinerei, luau totul ca un simplu pretext (poate ca ei, pana la urma, sunt dintre cei care s-au bucurat nitel de ce-a fost acolo)
Per total, mie mi-a parut exact acelasi lucru ca anii trecuti si surpriza, pur si simplu nu a existat. M-am intalnit chiar in acelasi loc cu portretistul pe care-l pozasem anul trecut, dl. Emanuel Mahu doar ca anul asta reflectorul pe care-l folosea noaptea a fost inlocuit de un bec ecologic si nu am gasit deloc interesant sa mai fac vreo poza. In rest, mici, colaci, beri, gratare, chinezarii, cruci fosforescente decorate cu leduri rosii si toate cele de trebuinta la orice targ...In schimb, eu am apucat sa ma amuz putin pe tema celor 3 fotografi "pro" care stateau in fata scenei, luminata mai mult decat puternic si variat, si pozau de la punct fix, de la vreo 7-10m de marginea scenei, mirificul "show". De ce m-am amuzat? Eh, unii prefera sa nu-si miste deloc picioarele si sa incadreze numai balansad si invartind inelul de zoom al teleLeului... si, sa nu uit, flash-ul cocotat pe aparat si tolbele oversized pline de obiective si accesorii sunt obligatorii!

6 comentarii:

Anonim spunea...

minunat fotoreportaj. a patra fotografie mi se pare exceptionala.

ileana spunea...

interesant... se pare ca a fost si ff. frig...
a 5a poza imi place cel mai mult :)

Cosmin Andrei spunea...

multumesc.

a fost frigut, poate, prea devreme...

Cosmin Andrei spunea...

p.s. sa-mi fie cu iertare dar nu ma pot abtine, a se observa aici - http://horiabrenciu.ro/wp-content/uploads/2010/10/IMG_9791.jpg - o mostra din productia celor 3 de mai sus (ala oficial al cantaretului/ casei, adica), daca reusiti sa treceti peste partea cu reprezentarea "elocventa" a subiectului, trageti si o privire la exif, sa vedeti "meserie"...

Andrei spunea...

Foarte faina ultima fotografie ! :)

Ania spunea...

Ultima mi-a placut si mie cel mai tare. Cred ca reuneste toata ideea postarii.

Lista mea de bloguri